12 November om 20:00 uur draait de film Lina in ’t Proggiehoes

Regisseur is Hans Mulder (lid van Toneelvereniging Levenslust) en er doen maar liefst 7 spelers mee van de Levenslust. Extra reden om te komen kijken: een deel van de opbrengst gaat naar het theaterspektakel Osse! Kaarten voor de film a € 8,- (incl. koffie/thee) zijn te bestellen bij Annie Ottink Tel: 074-3676442.

Lina, een meisje van 18 jaar, heeft een verstandelijke beperking. Ze woont, na de scheiding van haar ouders, met haar moeder en twee zussen op de bovenste verdieping van een flat in Hengelo. Het enige wat mooi is aan de flat is het prachtige uitzicht over de stad. Vooral ‘s avonds, wanneer het donker is, kan Lina urenlang naar buiten staren en……… dromen.

Dromen over vroeger, haar oude huis waar ze zo gelukkig was toen haar vader nog thuis was en niet zoals de laatste maanden verslaafd aan de fles. Lina droomt over vrienden en over een leven waarin ze net zo mooi, knap en slim is als haar zussen.

De moeder van Lina heeft het zwaar met haar drie meiden waarvan dochter Melody aan de persoonlijkheidsstoornis borderline lijdt. De vader van Lina heeft, na een echtelijke ruzie over zijn drankmisbruik, het gezin verlaten.

Tijdens de film zien we de strijd die de vijf gezinsleden voeren. School en hulpverlenende instanties maken de moeder van Lina duidelijk dat overbezorgdheid de optimale ontwikkeling van Lina in de weg staat.

Lina weet heel goed dat ze een verstandelijke beperking heeft. Ze kan niet goed leren. Omgaan met emoties vindt ze moeilijk. Ze kan niet goed zeggen wat ze voelt en wat ze bedoelt. Lina gaat naar een speciale school, zit op een dansclub en speelt in een voetbalteam speciaal voor mensen met een beperking. Lina is in Hengelo op zoek naar gewone vrienden om leuke dingen mee te doen.

Als Lina wordt opgenomen in een vriendengroep leert ze van alles wat jongeren in onze tijd belangrijk vinden. Een vriendin leert haar het mobieltje en de PC te gebruiken. Lina ontdekt internet. Dan gaat het mis!