Spelers voorjaar 2022

Toneelvereniging Levenslust Beckum

De organisatie van "Osse, petret van 'n pestoor" is in handen van Levenslust. Wij zijn een amateur-toneelvereniging uit Beckum, gelegen op ongeveer 8 kilometer van Hengelo (OV). Traditie, de Twentse streektaal en saamhorigheid staan bij ons centraal. We doen het met elkaar voor elkaar!

Levenslust brengt meestal twee toneelproducties per jaar. Voorjaar 2022 was de laatste toneelproductie, nu gaat alle aandacht uit naar dit jubileumtheater. Toneelvereniging Levenslust beschikt over een groot aantal spelers, een eigen decorploeg en licht- en geluidtechnici. Het proggiehoes in Beckum is de thuisbasis van de vereniging. In deze accomodatie hebben een eigen "vast" toneel met een kleed- en grimeruimte.

Jan Riesewijk

De schrijver van het script is Jan Riesewijk. Jan is o.a. bekend van zijn rol in Van Jonge Leu en Oale Groond. Op RTV Oost komt Jan als komiek ook nog wel eens "voorbij". Hij werkt in de zorg en woont in Losser.

Jos Brummelhuis

De regie is in handen van Jos Brummelhuis. Jos is al jaren de vaste regisseur van Levenslust. Hij heeft daarnaast veel ervaring in het regisseren van grote theaterproducties, waaronder Robin Hood in het openluchttheater in Hertme. Jos is tevens acteur en is o.a. te zien in de film De Beentjes van Sint Hildegard.

Harry Lutkenhaus

Omdat Levenlust geen ervaring heeft met producties van deze omvang, is Harry Lutkenhaus gevraagd de productieleiding op zich te nemen. Harry komt uit Oldenzaal en werkte ruim 45 jaar in de zorg. Daarnaast is Harry al ruim 40 jaar actief in de theaterwereld, eerst als bandparodist en vervolgens als regisseur. Met name de laatste 20 jaar was Harry actief als productieleider van o.a. SNOR amusementstheater in Oldenzaal en het openluchttheater in Hertme. Ervaring die Harry heeft opgedaan bij grote projecten als Passiespelen, Robin Hood en Hek Wat Van Oe An is bij onze productie dan ook meer dan welkom.