Sponsoren

Deze theatervoorstelling wordt mede mogelijk gemaakt door onderstaande bedrijven:

 

 

 

 

En door onderstaande instanties:

En door onderstaande donateurs:

Steun jij ons ook?

Met kaartverkoop en subsidies dekken we een deel van de begroting voor dit spektakel, maar eerst moeten we de opstartkosten zien te dekken. We zijn een aardig eind op weg, maar zijn er nog niet. Daarom doen we een beroep op het bedrijfsleven ons hierbij te helpen. Ben je benieuwd naar de sponsormogelijkheden? Stuur dan een e-mail naar sponsor@theaterosse.nl of vul het contactformulier in. 

Redenen om ons financieel te steunen:

  • De organisatie bestaat hoofdzakelijk uit vrijwilligers. Onder de vrijwilligers bevinden zich een aantal studenten die door mee te kijken en te helpen stage-ervaring opdoen voor de studie die ze volgen. 
  • Vele van de vrijwilligers zijn Beckumers: hiermee vergroten we de saamhorigheid in deze gemeenschap en zetten we het kerkdorp in gemeente Hengelo op de kaart. 
  • ‘Appels en peeren, ook voor gereformeerden’ stond er op een bord bij de tuin van Pastoor Osse. Voor hem was iedereen gelijk. Een mooie boodschap die we de bezoekers uit heel Twente willen meegeven, in een tijd waarin tolerantie en verdraagzaamheid onder druk lijken te staan en sprake is van polarisatie. 
  • Het theater eindigt in de Blasius-kerk. De kerk is gebouwd met Osse-bakstenen uit de fabriek in Losser. Osse liet deze kerk bouwen en wijdde deze in 1938 in, anno 2023 worden er geen kerkdiensten meer gehouden. In de voorstelling overlijdt Osse in deze kerk: hiermee is de cirkel rond. 
  • De regie is in handen van Jos Brummelhuis. Jos is een ervaren en professionele regisseur die zelf als acteur meespeelt in o.a. De Beentjes van Sint Hildegard. Onder de ruim 90 spelers (uit heel Twente) zitten veel spelers zonder podiumervaring. Deze voorstelling is hiermee voor velen een mooie kennismaking met theater en maakt mensen hopelijk enthousiast voor een blijvende actieve bijdrage in de culturele sector. 
  • In dit theaterspektakel wordt hoofdzakelijk Twents gesproken. En niet alleen de geschiedenis van Losser en Beckum komt aan bod; er is ook volop aandacht voor Twentse tradities en gebruiken. Met kleding en decor nemen we de bezoekers mee terug in de tijd. 
  • Natuurlijk speelt de kerk ook een belangrijke rol in deze voorstelling. Cultureel erfgoed dat we toekomstige generaties graag mee willen geven, zeker in het licht van de ontkerkelijking.  
  • Deze productie kent geen winstoogmerk. Als er, na aftrek van alle kosten, sprake is van een positief saldo, komt dit ten goede aan de Beckumer gemeenschap.